maanantai 19. kesäkuuta 2017

Power of Nature - luonnollista ruokaa kissallesi

Joko teillä syödään Power of Naturea?

Haluaisin pitää pienen mainospuheen kissanruuasta, johon pääsin tutustumaan paremmin harjoitteluni aikana. Kyseessä on täysin viljaton, soijaton ja perunaton kissanruokamerkki, joka on suunniteltu vain ja ainoastaan kissaa varten monien vuosikymmenien kestäneiden tutkimustöiden pohjalta.

Powerin perusajatus lähtee siitä, että kissa on kautta aikojen käyttänyt ravinnokseen pieniä saaliseläimiä, kuten hiiriä ja rottia. Koska pieneläimiä on aina ollut saatavilla, ei kissan ole tarvinnut kehittää kykyä käyttää kasvisten ravinteita hyväkseen; sen ruuansulatuselimistö ei ole vuosien saatossa muuttunut. Kissa on yhäkin aito saaliseläinten syöjä - lihansyöjä. Hampaat ovat pysyneet raateluhampaina, eikä niihin ole kehittynyt purupintoja kasviravinnon hienontamiseen. Lyhyen suolensa vuoksi kasvisravinto ei ehdi sulaa kunnolla ja antaa ravinteita kissan elimistöön.

Ruuissa on käytetty aitoa lihaslihaa, ja lihan sivutuotteet on jätetty pois. Teurasjätettä kissa pystyy hyödyntämään vain hieman tai ei ollenkaan. Yhtä lailla kasvikset ja viljatuotteet ovat erittäin huonoja proteiininlähteitä. Elimistö joutuu kovalle koetukselle yrittäessään hyödyntää näitä huonolaatuisia proteiineja, mikä rasittaa ruuansulatuselimistöä ja on vahingollista munuaisille. Powerissa jokaiselle ruoka-aineelle löytyy perustelut, eikä ruokaan ole lisätty mitään ylimääräistä, mistä kissa ei voisi hyötyä saati mistä sille olisi haittaa.

Ruoka tuotetaan Englannissa, ja sen on kehittänyt suomalaissyntyinen nainen. Power of Nature toimii myös lahjoittajana eläintensuojelutyölle, ja ruuan tuottamiseen käytetään lähitilojen lihoja.

Esite Power of Naturesta:

http://www.sydanystava.com/userData/elaintarvike-sydanystava/tiedostot/PON_Esite_FIN_RZ_Druck.pdf

Powerin kehittäjä on kirjoittanut myös hyvän kolmiosaisen juttusarjan Mettis-lehteen, joka löytyy netistä! Mikäli kissan ruokinta (tai perustelut Powerin sisällölle) kiinnostaa, suosittelen lukemaan artikkelit:

Terveellistä kissanruokaa - osa 1 (s. 17-20)
http://www.norjalainenmetsakissa.fi/lehdet/mettis_2_2010.pdf

Terveellistä kissanruokaa - osa 2: valmisruoka (s. 10-12)
http://www.norjalainenmetsakissa.fi/lehdet/mettis_3_2010.pdf

Terveellistä kissanruokaa - osa 3: kotiruokaa kissalle (s. 10-11)
http://www.norjalainenmetsakissa.fi/lehdet/mettis_4_2010.pdf

Ruoan suomalainen maahantuoja on Eläintarvike Sydänystävä Pirkkalassa. Jälleenmyyjiä löytyy ympäri Suomen:

http://www.sydanystava.com/jalleenmyyjat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti