torstai 19. helmikuuta 2015

Viikko ennen kissoja

Sain eilen puhelinsoiton. Olin odottanut sitä koko päivän, sillä se yksi soitto kertoisi sen, olisimmeko avopuolisoni kanssa valittu tulevaksi kodiksi kahdelle ihanalle kissalle. Vastaus oli myöntävä.

Kissojen adoptioprosessi kesti yhteensä vain kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä soitin Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen (PESU:n) kissapuhelimeen, jossa kyseltiin hieman tulevasta kodista ja entisestä kissakokemuksesta. Puhelun päätteeksi sain tilapäiskodin numeron, johon soitin jo samana päivänä, ja tapaaminen tilapäiskodin sekä kissojen kanssa sovittiin seuraavalle illalle.
Kävimme katsomassa kissoja ja ihastuimme täysin; molemmat olivat helposti lähestyttäviä, leikkisiä ja kaikin puolin ihania. Ne sulattivat sekä minun että puolisoni sydämet täysin. Lähdimme tilapäiskodista hyvillä mielin pois toivoen, että olimme tehneet hyvän vaikutuksen ihmisiin, jotka päättivät kissojen uudesta kodista.

Tällä hetkellä olo on todella helpottunut, vaikka paljon on vielä tehtävää ennen kissojen saapumista. Alustavasti sovimme kotiutumispäiväksi torstain 26.02., joten vielä olisi viikko aikaa hoitaa keskeneräisiä asioita.

Tähän asti olemme olleet hyvissä ajoin liikkeellä. Ensimmäiset lelut on ostettu jo puoli vuotta sitten, ja kaikki tavarat alkavat olla hiljalleen kasassa. Ajattelin ensimmäiseen viestiin eritellä hieman tähänastisia menoja ja selkeyttää itsellenikin, mitä vielä puuttuu.

xx.08.2014 - 20.02.2015
2 x ruokakuppi: 4,78 € (2,39 € / kpl)
vesikuppi: 3 €
ruoka-alusta: 2,29 €
kissanvessa + lapio: 29,00 €
raapimispuu: 41,63 €
raapimistolppa: 16,90 €
2 x kantoboksi: 31,80 € (15,90 € / kpl)
kissapeti: 8,99 €
lelut: yhteensä n. 15 €
ruuat ja herkut: n. 50 €
-----
yhteensä ~204 €

(Kissojen hankkiminen ei luonnollisestikaan ole ilmaista, ja varsinkin alkuun kannattaa varata reippaasti säästöjä. Halpoja kantobokseja on mahdollista löytää esimerkiksi kirpputoreilta ja alennusmyynneistä, ja leluja on helppo rakentaa itsekin paperimytystä ja narusta. Suosittelenkin jokaiselle kissan hankkijalle aloittamaan hyvissä ajoin tavaroiden hamstraamisen!)

(kuvat © Riikka Ala-Hulkko)


- Siiri & kissat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti