lauantai 28. helmikuuta 2015

Uudet päivät uudessa kodissa

Toissailtana kissat (vihdoin) saapuivat. Olin varautunut lähes kaikkeen; että ne piilottelisivat sängyn alla ensimmäisen illan, eivät söisi, eivät hyväksyisi syystä tai toisesta uutta hiekkalaatikkoa.. En kuitenkaan aivan täysin ollut varautunut siihen, miten asiat todellisuudessa tapahtuivat. Kissat nimittäin tutkivat asunnon läpikotaisin ja söivät pian onnellisena vierekkäin. Oltiinhan minulle kerrottu, että nopeasti nämä sopeutuisivat, mutta silti huomattavan paljon nopeammin, mitä olin osannut odottaa.

Meidän oli alun perin tarkoitus pitää kissoja yön yli makuuhuoneessa, jossa oli ruokakupit, hiekkalaatikko sekä raapimistolppa. Huone kuitenkin tutkittiin läpi nopeasti ja oven toinen puoli tuntui kiinnostavan enemmän. Päätimme päästää kissat saman tien koko asuntoon.
Ensimmäinen ilta meni nopeasti tutustuessamme toisiimme. Kissat jaksoivat leikkiä monta tuntia putkeen; Luka rapisevilla höyhenkepeillä, ja Lily säntäsi ympäri huoneistoa pallojen perässä.
Minulle kerrottiin, että nämä olisivat todella helppoja ensimmäisiksi kissoiksi ja paikkansahan se tuntuu pitävän. Lily arastaa vielä hieman kosketusta, mutta tulee itse puskemaan kun siltä tuntuu. Luka taas rakastaa rapsutuksia ja (varsinkin ruoka-aikaan) kiehnää kovasti jaloissa. En jaksa uskoa, että sopeutumisen kanssa tulee enää takapakkia, kissat kun vaikuttavat jo olevan kotonaan.

Eilen lähti jälleen zooplus-tilaus, joka sisälsi leluja, reilusti hiekkaa, erilaisia ruokia ja maton hiekkalaatikon eteen - sitä hiekkaa nimittäin tuntuu leviävän tassujen sekä jalanpohjien mukana ympäri lattiaa.
Ruuan vaihtaminen tuntuu olevan ehkä haasteellisinta tällä hetkellä. Toistaiseksi sekoitan tuttua Whiskasia uusien ruokien (Bozita, Animonda, Miamor..) sekaan, mutta hyvin vaihtelevasti näyttää maistuvan. Uudet Power of Nature -kuivanappulat näyttävät kyllä uppoavan paremmin kuin hyvin, mikä on hienoa!
Onneksi ruokien(kaan) kanssa ei ole mitään kiirettä, ja on aikaa mennä kissojen ehdoilla. Täytyy vain toivoa, että pikkuhiljaa voidaan jättää Whiskas pois ja siirtyä kokonaan astetta terveellisempään ruokaan.

Kaikin puolin viime päivät ovat olleet ihania ja kissojen touhuja jaksaisi katsoa vaikka koko päivän! Hieman vaativiahan ne ovat, leikkiä nimittäin pitäisi aivan koko ajan, mutta onneksi tällä hetkellä ei olekaan muuta kuin aikaa!

- Siiri, Luka & Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti